مراسم عزاداری اربعین امسال نیز علیرغم تهدیدات آشکار و پنهان عناصر گروه تروریستی-تکفیری داعش با شکوهی بیشتر نسبت به سالهای گذشته برگزار شد؛ آنطور که منابع عراقی گزارش دادهاند در این مراسم حدود 27 میلیون عاشق و دلداده حسینی از اقصی نقاط دنیا خود را به کربلای معلی رسانده بودند تا در سوگ سرور و سالار شهیدان به عزاداری و نوحه سرایی بپردازند.
اما آنچه که در مراسم اربعین امسال نمود زیادی داشت، برقراری امنیت بالا توسط نیروهای امنیتی و تشکیلات بسیج مردمی در مسیرهای مواصلاتی و معابر و مجامع زوار بود؛ به گونهای که خبر چندانی مبنی بر انفجار و حمله انتحاری توسط عناصر و مزدوران داعشی از طریق رسانهها مخابره نشد. البته این امر بدان معنا نیست که تروریستهای تکفیری داعش بیکار نشسته بودند بلکه از مدتها قبل با چراغ سبز رابطین خود از ریاض، اقدامات گسترده ای را برای خونین بار کردن مراسم اربعین تدارک دیده بودند که با اشراف اطلاعاتی و عملیاتی نیروهای امنیتی عراق به شکست انجامید.
گروه جنایتکار داعش در یکی از اقدامات خود برای هدف قرار دادن زائران اربعین حسینی (ع)، 58 خودروی بمبگذاری شده زرهی را آماده عملیات در بغداد کرده بود، اما گروههای مقاومت و نیروهای داوطلب مبارزه با داعش مانع شدند و این خودروهای بمبگذاری شده را کشف و ضبط کردند.
در اقدامی دیگر، نیروهای گردانهای حزب الله عراق 5 عامل انتحاری را که در صدد حمله به صفوف زائران مرقد امام حسین (ع) بودند به هلاکت رساندند. این 5 عامل انتحاری قصد داشتند تمامی زائرانی را که در مسیر کربلا بودند هدف قرار دهند.
در روز سه شنبه که دو روز به مراسم اربعین در عراق مانده بود و اندک اندک جمع عشاق حسینی خود را به کربلا میرساندند، نیروهای لشکر چهارم پلیس فدرال عراق، با هماهنگی اداره اطلاعات پلیس، یک انتحاری را نزدیک مسجد جامع "محمد رسول الله (ص)" در شهرک الجهاد در جنوب بغداد از پا درآوردند؛ این عامل انتحاری آنطور که سخنگوی پلیس بغداد گفته است، قصد داشت خود را در میان زوار پیاده اربعین منفجر کند؛ همچنین در مورد مشابهی نیز عامل انتحاری دیگری در منطقه "السیدیه" در جنوب بغداد و در گذرگاه اصلی زائران در مسیر بغداد به کربلا بازداشت شد.
همچنین در روز چهارشنبه، نیروهای لشکر 17 فرماندهی عملیات بغداد یک انتحاری را که کمربند انفجاری به تن داشت، قبل از رسیدن به جاده زائران در منطقه کویرش در جنوب بغداد به هلاکت رساندند.
در روز اربعین نیز مدیریت تبلیغات جنگ تشکیلات داوطلب مردمی عراق طی بیانیهای اعلام کرد که دو فرد انتحاری پیش از آنکه موفق به هجوم به زائران حسینی شوند، به دست نیروهای امنیتی عراق در جنوب شرقی بغداد کشته شدند. براساس این بیانیه که روز پنجشنبه منتشر شد، یگان امنیت ویژه پلیس عراق در عملیات پیشدستانه این دو فرد انتحاری را که قصد حمله به زائران حسینی در جنوب شرقی بغداد داشتند ، به هلاکت رساندند.
با توجه به گزارشات و آمار فوقالذکر، نیروهای عراقی با کمک تشکیلات بسیج مردمی این کشور بیش از 5 عملیات انتحاری و تروریستی را در روزهای منتهی به اربعین خنثی کردند؛ که این امر گواهی بر تسلط و اشراف اطلاعاتی و عملیاتی نیروهای جبهه مقاومت علیرغم تمام دسیسهها و خدعههای ریز و درشتی است که از واشنگتن، تل آویو، ریاض، آنکار و چند مرکز دیگر برای ضربه وارد ساختن به توان و روحیه نیروهای مقاومت ( و یاری رساندن پنهان به داعش) به سمت جبهه سوریه و عراق سرازیر میشود.
اما بیگمان یکی از دولتهایی که نقش پررنگ آن در شکل گیری اوضاع نابسامان امروز منطقه غرب آسیا، انکارناپذیر است؛ دولت عربستان سعودی است؛ دولتی با حاکمانی مرتجع و واپسگرا که با دلارهای نفتی خود دائما در حال آتش افروزی در میان مسلمانان هستند؛ حکامی که متولی اعمال و مناسک حج هستند اما صرف وقت و هزینه زیاد از سوی آن ها برای آشوب افکنی در منطقه موجب میشود تا از وظیفه ذاتی خود که همان رتق و فتق و ساماندهی امور حج است غافل شوند و فاجعه هایی همچون فاجعه عید قربان امسال را به بار آورند و با بیتدبیری ( و یا خیانت)خود، بیش از 7 هزار مسلمان را در سرزمین وحی به کام مرگ بکشانند.
شاید مقایسه مراسم باشکوه 30 میلیونی و سرشار از امنیت اربعین در سرزمین ناامن عراق با مراسم و مناسک حج با حدود 2 میلیون زائر در کشور عربستان، خالی از لطف نباشد.
فاجعه تاسف بار منا که به کشته و زخمی شدن حدود 7 هزار تن از حجاج انجامید، عمق بیکفایتی و خباثت سردمداران آل سعود را برای مسلمانان سراسر جهان نمایان کرد؛ این حادثه دردناک که برخی معتقدند تعمدا رخ داده و از جنگ قدرت در خاندان سعودی حکایت میکند، خشم و انزجار مسلمانان سراسر جهان را نسبت به سوء رفتارهای رژیم سعودی برانگیخت و نوعی اتحاد و اجماع در میان علما،نخبگان و سیاسیون جهان اسلام برای خلع ید آل سعود از مدیریت مناسک حج ایجاد کرد.
این روزها مسلمانان سراسر جهان در هر محفل و مجلسی از بیکفایتی آل سعود میگویند؛ از اینکه آنها میلیاردها دلار را صرف آتشافروزی در منطقه و بمباران و کشتن زنان و کودکان یمنی میکنند و مطیع اوامر آمریکاییها و صهیونیستها هستند؛ از اینکه آل سعود با وجود درآمد سرشار نفتی و منابع مالی عظیم به سبب فساد لجام گسیخته شاهزادهها و کارگزاران عیاش، توانایی و استطاعت مدیریت صحیح مناسک حج و تامین امنیت حجاج را ندارد.
البته بیکفایتی و سوءرفتارهای مقامات و مسئولان سعودی در حج امسال تنها منحصر به فاجعه جانگداز منا نمیشود بلکه در روز جمعه 20 شهریور ماه نیز سقوط یک دستگاه جرثقیل در محوطۀ مسجدالحرام باعث کشتهشدن ۱۰۷ نفر و مجروحشدن ۲۳۸ نفر از زائران خانه خدا شد.
اما نکتهای که بیکفایتی آل سعود و ناتوانی حکام فرتوت و شاهزادهای عیاش آن را در مدیریت مناسک عظیم و مقدس حج، بیشتر عیان میسازد، مقایسه مراسم حج با مراسم اربعین حسینی است؛ در مراسم حج با توجه به سهمیه بندیهای صورت گرفته «حد یقف» زائران اعزامی، دو میلیون الی دو میلیون صد هزار نفر است، همچنین این تعداد زائران با توجه به مقدمات و تمهیداتی که از سوی کشورهای مبداء صورت میگیرد، برای تمشیت امور و سروسامان دادن به کارهای مرتبط با حج به مدیران بومی و هموطن خود متکی هستند، بنابراین مسئولان کشور میزبان یعنی سعودیها به جز امور مرتبط با حمل و نقل، چندان درگیر رتق و فتق امور حجاج نیستند.
حال شرایط فوقالذکر را با موقعیت کشور عراق(میزبان زائران اربعین حسینی) مقایسه کنید؛ کشوری که عناصر افراطی و سفاک داعشی با حمایت لجستیکی و البته پنهان آمریکاییها و سعودیها، مناطق و سرزمینهایی از آن را اشغال کردهاند و به همین واسطه، این کشور از لحاظ ثبات امنیتی در وضعیت ناپایدار به سر میبرد؛ از سویی دیگر در مراسم اربعین امسال حدود 27میلیون زائر از 80 کشور جهان به کربلای معلی مشرف شدند، یعنی 10 برابر بیشتر از میانگین حجاج و زائران مکه مکرمه.
با مقایسه آمار و دادههای فوقالذکر و همچنین در نظر گرفتن شرایط متفاوت و متمایز دو کشور عراق و عربستان از لحاظ ثبات امنیتی، به این نکته پی میبریم که مدیریت مردم و نیروهای عراقی (که همگی از هر فرقه و مذهبی، عاشق و شیفته آلالله هستند) در مراسم اربعین با مدیریت حکام و شاهزادهای فاسد و عیاش سعودی (که همگی شیفته و مطیع اربابان آمریکاییشان هستند) در مراسم حج قابل مقایسه نیست.
البته در مراسم اربعین سال گذشته و امسال که حدود 27 میلیون عاشق و دلداده حضرت اباعبدالله الحسین روانه کربلای معلی شدند، مخاطرات امنیتی زیادی آنها را تهدید میکرد؛ اما دلاوریها و سلحشوریهای نیروهای بسیج مردمی عراق(الحشدالشعبی) که با فتوای مرجعیت عالی شیعه، سلاح در دست گرفته بودند و با سبعیت داعشی و نیرنگ آمریکایی-سعودی میجنگیدند، به زوار حسینی قوت قلب می داد.
البته در این میان،همانطور که مقامات عالیرتبه عراقی از جمله «حیدرالعبادی» نخست وزیر و «خالد العبیدی» وزیر دفاع این کشور تاکید کردهاند، نقش برادران ایرانیشان در تامین امنیت زائران اربعین حسینی چه سال گذشته و چه امسال بسیار پررنگ بود؛ برادرانی هچون حاج قاسم سلیمانی که با رشادتهای خود و مساعدت سردارانی همچون «هادی العامری» توانستند در روزهای منتهی به اربعین حسینی در سال گذشته، شهر استراتژیک «جرف الصخر» را از لوث وجود عناصر تروریستی-تکفیری داعش پاک کنند.